torsdag, mars 16, 2006

Hva er viktigst?

Triathlon består av svømming, sykkel og løp. I tillegg vil flere mene at for å gjøre det bra, må man også fokusere på ernæring, styrketrening, stretching, yoga med mere. Men hva er egentlig den viktigste delen av treningen?

Det er selvsat individuelle forskjeller. Noen har kanskje drevet svømming fra de var barn, og trenger ikke fokusere like mye på dette. Andre har drevet med langdistanseløping. Men - hvis man ser isolert på selve idretten - triathlon - er det ingen tvil om at sykling er den viktigste delen!

Fordi sykling er består av litt over halvparten av konkuransen. Det er helt nødvendig å ha gjennomført god sykkeltrening. Målet er ukentlige treningsturer på 5-8 timer. 160-200 km. Hver lørdag eller søndag lange turer. Arendal - Evje - Arendal er ca 160 km og 6 timer. I tillegg et par kortere turer i uke med bakkekjøring, tempokjøring og recovery. Får jeg til det, blir det bra!

Et annet viktig moment med sykling, er utbyttet av treningen. Tenk deg, ved å trene svømming 3-4 ganger i uka, klarer du kanskje på et halvt år 3800 meter på 4-5 minutter bedre tid. Fordi svømmingen bare er 1 til 1t30 minutter av konkurransen. Men ved samme innsats på sykkeltrening vil man kanskje få en tid som er 1-2 timer bedre! Tenk på det!

1 kommentar:

Oslofjord Triatlon sa...

Jeg vet jo at du ikke sluntrer unna svømminga Jørgen. Men de av oss som har prøvd å bare sykle og løpe og nesten helt har droppa svømminga. Vi har ikke nødvendigvis fått så mye igjen for timene på sykkelsete og timene med joggesko. Fordi man kommer opp av vannet og er så alt for kjørt og banka til prestere noe som helst. Så selv om du kanskje bare tjener 2 minutter på svømminga med å trene på det, så gjør det at du starter syklinga og er "klar" og ikke "ferdig"