lørdag, januar 21, 2006

Pizza for Triathleter!

Hadde i kveld en kjempekveld med Pizza hjemme hos meg, med fire triathleter! Spiste hjemmelaget pizza à là Brimi! Vanvittig godt!

Grunndeig på Pizzabunn:
* 3 dl vann
* 1 dl olje
* 1 ts salt
* 800 g mel (blanda spelt og hvetemel. Kan blande inn litt proteinpulver også)
* gjær

Bland gjæren i litt lunka vann. Bland sammen med det tørre. Miks alle ingrediensene i fem minutter. Hev deigen i 30 minutter. Kjevles ut. La deigen hvile i 10 min etter at du har kjevlet.

Brimi anbefaler teknikk med halvsteking. Den prøvde vi også, anbefales!

Sett ett stekebrett i ovnen, og varm opp til 250 grader. Ta ut stekebrettet og legg bunnen på den varme plata. Si ovnen og stek i 1-2 min. Pynt pizzaen med det du måtte ønske og etterstek i 5-6 minutter. Denne teknikken minner litt om den effekten man får når man baker i steinovn.

Vanvittig godt!

Hva hadde vi OPPÅ pizzaen?? Se på www.jonthorp.com Trykk på blogg!

Ingen kommentarer: